UFD-Nyheder-Finans

Martin Hejlesen lokker kræftpatienter til at droppe anerkendt behandling til fordel for såkaldt tankefelt-terapi.
Husk fradragene, når du går din forskudsopgørelse igennem, lyder opfordring.
Kommentar: Novo i historisk opgør med finansiel spændetrøje
Kommentar: Det er ikke i tidens ånd at lade sig styre efter finansielle målsætninger. Men det gør ikke nødvendigvis den danske medicinalkoncern til en dårligere forretning i fremtiden.
Flere end 10 mio. mennesker tegnede abonnement på Disney Plus i de første timer, men blev afluret af hackere undervejs.
Produktionen af slagtesvin i Danmark ventes i år at falde til det laveste niveau siden 1991.
Den første danske olieboring i fem år blev en nulbon
Hess Denmark har uden held postet et stort millionbeløb i den første efterforskningsbrønd på dansk sokkel siden 2015. Brancheorganisationen Olie Gas Danmark ærgrer sig – ikke mindst på vegne af industriens underleverandører.
Selvom Novo Nordisks fremtidige forventninger ved første øjekast ser meget lidt konkrete ud, gemmer der sig faktisk en del interessante tal lidt nede i materien. Fedme-drømmene bekymrer.
Banken har hjulpet russisk våbenproducent med pengeoverførsler, lyder det i tv-program.
Atea er blevet viklet ind i en ny sag om gaver til offentligt ansatte. »Vi har i øjeblikket langt højere standarder end nogen anden i den her branche,« siger storaktionær og bestyrelsesformand Ib Kunøe.
Klimakrisen rammer ExxonMobil hårdt
Verdens største olieselskab i fare for at miste sin forkætrede AAA-status.
Trump ville presse ukrainske ledere til at undersøge forhold om Joe Biden, siger USA's ambassadør i EU.
Efter en hård start er onlinesupermarkedet Osuma stoppet med at udbyde måltidskasser i samarbejde med Retnemt. »Vores fælles produkt var ikke godt nok,« siger direktøren. Nu overvejer Osuma færdigretter som omdrejningspunkt i nyt koncept.
Det tager for lang tid at gribe ind, og der mangler reelle sanktionsmuligheder, lyder kritikken.
Kunderne får dyrere lån og flere gebyrer, hvis bankerne ikke kan finde en ny forretningsmodel.
Fra 2021 er det slut med det fysiske nøglekort, når der skal logges ind.
De mange danskere, der kører mere end 24 kilometer på arbejde, vil få et mindre fradrag næste år.
Afgifterne stiger på mange varer, og forbrugerne kommer til at betale hele gildet, siger salgschef.
Reklamer for kviklån vises hos Fynbus, selvom Odense Kommune, der er medejer af selskabet, advarer mod lånene.
Mere velfærd kræver hårde prioriteringer, lyder det fra regeringen.
Danmark spiller mandag aften mod Irland, men under kampen gik YouSees tv-app ned. TDC beklager.
Efter 45 retsmøder får statens selskab medhold i sag mod chefer i færøske Eik Banki.
Ejerne af 1.200 ejendomme kan nøjes med at betale boligskat i tre år i stedet for ti år, som de kunne frygte.
Flere boligejere slipper med at betale tre års skat, efter der ved en fejl ikke er opkrævet boligskat i ti år.
Der var tale om et ransomeware-angreb, der bragte Demant i knæ. Angrebet slugte Demants vækst for kvartalet.
Skattestyrelsen fulgte ikke op på, hvorfor 60 procent af borgerne ikke angav gevinst og tab ved aktiesalg.
Omkring 31.000 stillinger er ikke blevet besat det seneste halve år, fordi der ikke var den rette ansøger.
Danske Bank sigtes for at sælge produkt til kunderne - vel vidende, at de formentlig tabte penge på det.
Flere transportordførere er helt uforstående over for, at Københavns Lufthavn fortsatte flydriften, selv om det skete under farlige forhold.
De negative renter er med til at lægge et hidtil uset pres på danske banker, siger Finanstilsynets direktør.
Danskernes forbrug er ikke kommet op i gear efter finanskrisen. Det er overraskende, for normalt ligger forbruget lavere i krisetider og højere i opgangstider. En del af forklaringen kan være, at vi er blevet mere klima-, tids- og sundhedsbevidste, men tendenserne er ikke entydige.
I år er det 10 år siden krisen ramte. I dag har opsvinget omsider bidt sig fast, men krisen har stadig konsekvenser. Danmark er blevet fattigere permanent og mange personer er stadig mærket af krisen.
En videregående uddannelse slår normalt ud i en højere indkomst, men sådan er det ikke altid. En del fag-lærte tjener lige så godt som mange personer med enten en erhvervsakademiuddannelse, en professionsbacheloruddannelse eller en akademisk uddannelse.
Der er udsigt til stigende vækst og flere job i Danmark. Det kræver dog, at vi udnytter fremgangen i dansk økonomi fornuftigt og investerer i mennesker og i målrettede uddannelses- og opkvalificeringstilbud, så personer på kanten af arbejdsmarkedet kan finde vej ind.
Formuerne i Danmark er relativt ulige fordelt - også når man medregner pensioner. Mens de ti pct. med de største formuer i Danmark har ca. 47 pct. af de samlede formuer, så har den halvdel af befolkningen med de mindste formuer modsat kun 5 pct. af formuerne.
Mens den rigeste procent har oplevet rekordhøj indkomstfremgang siden 2010, så har alle andre indkomstgrupper i samfundet oplevet rekordlav fremgang. Efter skat er indkomsten vokset med knap 240.000 kr. for de rigeste. Før i tiden så vi, at også de fattigste fik del i indkomstfremgangen. Det er ikke længere tilfældet.
I løbet af de seneste 10 år har pensionister oplevet den største indkomstfremgang af alle aldersgrupper. Indkomsten for pensionister er vokset med 22 pct. Det er væsentligt mere end de 30-64-årige, der har haft en fremgang på 12 pct., og markant mere end de unge, der har haft en fremgang på 5 pct.
Siden finanskrisen har vi oplevet en ny tendens i indkomstudviklingen i Danmark. Siden 2010 har indkomsterne i nogle af de allerrigeste områder i Nordsjælland slået rekord. Samtidig har de fattigste områder haft stagnerende eller ligefrem faldende reale indkomster.
Andelen af par, hvor kvindens indkomst er højere end mandens indkomst, er vokset fra 25 pct. i 1994 til 32 pct. i dag. Andelen er ikke vokset siden 2010. Blandt de 40-59-årige er der flest kvinder, der har en højere indkomst end deres partner. Blandt kvinder over 60 år er der færrest.
På talerstolen i Folketinget sagde Jakob Ellemann-Jensen (V), at en enlig mor med tre børn på kontanthjælp vil få 20.300 kroner efter skat. En person i et lavtlønsjob med tre børn har ret til det samme beløb i børnefamilieydelse og børnetilskud mm. Samlet betyder det, at en lavtlønnet i job vil have et rådighedsbeløb, der er 5.300 kr. højere om måneden.

UFD-Nyheder-Finans-børsen.dk

Investor, økonomi, finans og privatøkonomi
fra børsen.dk

Det vakte opsigt, da Copenhagen Business School (CBS) i oktober sidste år annoncerede, at man stoppede med at indgå nye samarbejder med landets største pengeinstitut, Danske Bank, på grund af hvidvask ...
Den australske bank Westpac anklages for 23 millioner brud på australsk lovgivning om hvidvaskning og terrorfinansiering, skriver den australske tv-station ABC. Det er den australske pe ...
Der bliver stadig udskrevet tusindvis af nye visitkort hver måned på de danske arbejdspladser. Beskæftigelsen er vokset med 13.000 personer i tredje kvartal.
Læser du med fra Børsens app, så klik her ...
Opdateret kl. 08.05 - Den svenske storbank Swedbank efterforskes ifølge et svensk tv-program af de amerikanske myndigheder for at have formidlet brud på amerikanske sanktioner mod Rusland.
Federal Reserves chef for afdelingen i New York, John C. Williams, holder løbende øje med potentielle risici, som kan true USA's økonomiske fremtidsudsigter. Det siger han tirsdag i en ...
Det påbegyndte boligbyggeri i USA udviklede sig i oktober en smule værre end ventet, mens antallet af byggetilladelser steg. Det påbegyndte boligbyggeri steg til 1.314.000 enheder fra ...
Læser du denne i Børsens app, så følg dette link: ...
- Den amerikanske pengepolitik er "et godt sted". Det sagde Loretta Mester, chefen for Federal Reserves afdeling i Cleveland, i en tale mandag på University of Maryland. ...
Læser du denne i Børsens app, så følg dette link: ...
De danske husholdninger og virksomheder har udsigt til at skulle betale milliarder på grund af den nye højspændingsforbindelse fra Danmark til Storbritannien, Viking Link. Det skriver Jyllands-Posten ...
Er du i tvivl, om du skal vælge fast eller variabel rente på dit realkreditlån? Så kan det være en god idé at vælge begge dele, dele lånet op i to og på den måde ruste økonomien til både rente ...
Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har netop offentliggjort tal for lønudviklingen. Tallene viser, at lønningerne i tredje kvartal samlet set var 2,5 pct. højere sammenlignet med året før på DA-området. ...
Tilgår du via en app så klik her ...
For første gang siden 2012 er indkomsten fra 2017 til 2018 vokset relativt mere i bunden end i toppen. Tal fra Danmarks Statistik (DST) viser, at den disponible indkomst for de 10 pct. ...